De HAN daagt studiekiezers uit

Begin dit jaar startte een aantal opleidingen van de HAN met een pilot rondom College Coins. Dat is een app waarmee hogescholen opdrachten naar studiekiezers kunnen sturen. Zo leren jongeren de HAN en de opleidingen op een leuke manier beter kennen.

Twee meiden samen studeren in een kubus en een meisje alleen

Waarom College Coins?

De coronamaatregelen maken het studiekiezers extra lastig om een bewuste studiekeuze te maken. Daarom startten een aantal opleidingen van de HAN met een pilot: ze bieden extra studiekeuze-activiteiten in de vorm van College Coins. Dat is een app waarin de HAN (laagdrempelige) opdrachten naar leerlingen kan versturen, ook wel challenges genoemd. Via die challenges leren jongeren de HAN en de opleidingen beter kennen. Zo kunnen ze beter een bewust studiekeuze maken en voelen ze zich sneller verbonden met een opleiding.

Hoe werkt College Coins?

De studiekiezer download de app en selecteert de HAN. Vervolgens kunnen jongeren kiezen voor algemene challenges, daarmee leren ze de HAN beter kennen. Ze krijgen bijvoorbeeld de opdracht om een video over de campus te bekijken. Ze kunnen ook kiezen voor challenges van opleidingen. Dat kan bijvoorbeeld zijn: 'Maak een management test' of 'Identificeer je met een merk en leg uit waarom'. Jongeren kunnen voor meerdere opleidingen meedoen.

Tot juni blijven er nieuwe challenges bij komen, deelnemers krijgen daar een melding van via de app. Jongeren zijn niet verplicht om alle opdrachten te maken, ze kunnen zelf kiezen welke challenges ze aangaan en wanneer ze dat doen. Als ze een challenge voltooien, scoren ze coins. Bij sommige opleidingen kunnen ze daar certificaten en goodies mee verdienen.

Deel je ervaring met College Coins

De opleidingen zijn benieuwd hoe leerlingen deze pilot ervaren. Wil je als studiekiezer, decaan of ouder je ervaring delen? Neem dan contact met ons op.