Nieuws

Helpende Hand: Duurzame inzet van warme zorgtechnologie en optimaal samenwerken met verwanten

Prijs voor succesvol verbinden van kennis rondom gezinnen met multiproblemen
Er is veel actuele ervaringskennis, praktijkkennis en wetenschappelijke kennis beschikbaar over gezinnen met meervoudige en complexe problemen. Maar hoe vertaal je dit naar opleidingen in het hoger onderwijs? En hoe zorg je dat dit aansluit bij en aanvullend is op het bestaande onderwijsaanbod? Het project 'De handen in één voor multiprobleem' pakte dit succesvol aan. Hiervoor ontving het project vandaag een ZonMw-parel.

“Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet”
Het versterken van relaties met betekenisvolle mensen om kinderen heen, kan hun leven verbeteren. Warme relaties met anderen zijn namelijk belangrijk voor een positieve ontwikkeling en hebben een beschermend karakter voor het opgroeien met de uitdagingen van de huidige samenleving. Wij noemen dit ook wel de sociale omgeving waarin kinderen opgroeien. Er is nog veel onbekend over hoe kinderen de sociale omgeving waarin zij opgroeien zelf zien, ervaren en willen vormgeven. Daarom start promovenda Eva Onstenk een promotieonderzoek naar dit thema.

Nieuwe Masters of Education!
13 september was het zover: 7 afgestudeerden kwamen naar de uitreiking om hun Master of Education in ontvangst te nemen. Dit waren 4 studenten van de Master Leraar Nederlands (zie header) en 3 van Leraar Algemene Economie.

Verkenning naar broedplaats voor slimme technologieën
De HAN heeft op het gebied van de maakindustrie een stuk of 15 labs en werkplaatsen. Om deze in kaart te brengen, beter met elkaar te laten samenwerken en naar buiten toe te etaleren, is het project iXperium Smart Industry opgericht.

Student Elektrotechniek hielp Tennet met beter voorspellen van spanningsknelpunten bij windparken
Windparken op zee moeten een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie. Maar wind is een grillige energiebron, waardoor netbeheerder TenneT voor nieuwe uitdagingen staat. Eén van die uitdagingen is het beter voorspellen van spanningsknelpunten. HAN-student Dimas Lenting deed daar onderzoek naar, zodat ook toekomstige generaties altijd kunnen vertrouwen op stroom uit het stopcontact.

HAN-lectoraten en partners bundelen krachten in landelijk onderzoeks- en innovatieprogramma
Hoe maak je de maakindustrie meer smart? Werken=leren=innoveren! De HAN (lectoraten van de academies Ontwikkeling & Organisatie èn Engineering & Automotive), Hogeschool Saxion, Universiteit Twente, TNO en vele andere partners gaan in 2024 aan de slag met een grootschalig landelijk onderzoeks- en innovatieprogramma naar het ontwikkelen en benutten van vakmensen voor een mensgerichte industrie. Ontdek meer over dit programma: Skills@Scale.

Supermarktsafari’s voor een betere gezondheid
Ongezond eten heeft allerlei negatieve gevolgen. Het kan leiden tot diabetes en andere chronische ziektes. Een gezond dieet is dan ook van belang, maar hoe stimuleer je dat? Om daar achter te komen, duiken onze podcastmakers de supermarkt in.

Academie Educatie steunt het onderwijs in het rampgebied
Marokko is getroffen door een verschrikkelijke ramp met grote gevolgen. De Academie Educatie werkt al sinds 2007 intensief samen met onderwijsinstellingen in het rampgebied in de vorm van uitwisselingen. Er heersen veel zorgen en vragen bij onze studenten en medewerkers. Hoe kan jij helpen?

Stage lopen in een andere onderwijswereld
In september 2022 stapt Tessa Wolbeer over de drempel van gebouw Linde van het Montessori College in Nijmegen. Linde is de unit voor leerlingen die kiezen voor Agora-onderwijs. De onderwijsvorm is compleet nieuw voor Tessa. De match blijkt perfect.
