HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Arnhemse Eusebiuskerk wordt waterstoflab

Na 15 jaar grootschalige renovaties is de Arnhemse Eusebiuskerk eindelijk weer uit de steigers. In de huidige fase van de renovaties wordt hard gewerkt aan de ambitie om energieneutraal te worden.

Lieneke Makaske
21 maart 2023
508795 Stichting Eusebius en de HAN Academie Engineering en Automotive zetten handtekening voor samenwerking in waterstof Livinglab project.
Subsidieregeling

Vraag de lerarenbeurs aan vóór 16 mei

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft besloten dat ook dit collegejaar (2023-2024) weer de lerarenbeurs aangevraagd kan worden voor bevoegde leraren die een opleiding aan het hbo willen gaan volgen.

HAN Redactie
20 maart 2023
30354 Docent controleert groepsopdracht
Mondzorgkunde 50 jaar

De mondhygiënist neemt steeds meer taken over

De opleiding Mondzorgkunde bestaat 50 jaar. Sinds het begin is er veel veranderd in de opleiding, vooral sinds mondhygiënisten wettelijk bevoegd werden om behandelingen zoals gaatjes vullen zelf te doen. En dat is hard nodig want voldoende goede mondzorg is hard nodig. Er is steeds meer vergrijzing en meer mensen dan vroeger behouden hun eigen gebit. Maar dat gebit is er niet altijd zo best aan toe, zo vertelt Manuela Hermens van de HAN.

HAN Redactie
20 maart 2023
488631 Headerbeeld lustrum MOndzorgkunde 50 jaar

Gratis bijlessen op de campus voor studenten van de International School of Business!

Sinds april 2022 biedt de International School of Business (ISB) bijles voor studenten door studentassistenten op de HAN-campus in Arnhem. Het doel is om jou als student meer en beter te ondersteunen naast de standaard colleges. Bijles is beschikbaar voor studenten van de opleidingen Communication en International Business, uit alle clusters, iedereen is welkom.

HAN Redactie
20 maart 2023
427452 Studenten in ISB Basecamp
Podcast Zes Kapitalen - #6

Is het een eendagsliefde?

Is het een eendagsliefde, die passie voor circulariteit? Sanne van den Boom, 4e-jaars student Bouwkunde aan de HAN, maakt in de podcast Zes Kapitalen duidelijk hoe dit voor haar zit. En ze licht toe waaróm.

HAN Redactie
17 maart 2023
252492 International week talkshow microfoon 2020/2021
Onderzoek

Wouter Sluis-Thiescheffer geïnstalleerd als lector Media Design

Zijn media designers straks overbodig door de komst van content genererende AI’s, zoals ChatGPT? Tijdens zijn inaugurele rede op 16 maart neemt lector Wouter Sluis-Thiescheffer deze zorg weg. Maar volgens hem kan het vakgebied Media Design zich onder invloed van kunstmatige intelligentie wel opmaken voor drastische veranderingen. En wordt er straks een andere rol gevraagd van professionals in de creatieve industrie.

HAN Redactie
17 maart 2023
507953 lector Wouter Sluis-Thiescheffer spreekt zijn inaugurele rede uit
Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Oud-lector Bert de Swart geridderd

Oud-lector Neurorevalidatie Bart de Swart heeft op 3 maart uit handen van Marieke Moorman, burgemeester van Land van Cuijk, een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

HAN Redactie
17 maart 2023
438178 Neurorevalidatie Bert de Swart
HAN-lector in Tweede Kamer

Psychische problematiek: lector Bauke Koekkoek pleit in Tweede Kamer voor gedegen analyse

De enorme stijging van het aantal mensen met een psychische stoornis. Zo heette het rondetafelgesprek van VWS in de Tweede Kamer. Lector Bauke Koekkoek was uitgenodigd: “De stijging zegt niets over de oorzaak van de problematiek. Het is belangrijk dat er een gedegen analyse wordt gedaan.”

HAN Redactie
16 maart 2023
507814 Fotografie van microfoon Tweede Kamer ter illustratie.
Onderzoekend vermogen en praktijkonderzoek

Duurzame verbinding HAN en Academie voor Ambulancezorg

De Academie voor Ambulancezorg en het Lectoraat Acute Intensieve Zorg van de HAN slaan de handen ineen voor een duurzame verbinding. Ze starten met de opzet van een nieuw onderwijsprogramma: 'Onderzoekend vermogen en Praktijkonderzoek' voor ambulanceverpleegkundigen en verpleegkundig centralisten.

HAN Redactie
16 maart 2023
475684 Ambulance jacks, Lectoraat Acute Intensieve Zorg
Diploma-uitreiking Master Physician Assistant

51 Nieuwe Physician Assistants aan de slag

Donderdag 9 maart ondertekenden 51 (para)medische professionals in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s en mentoren uit het werkveld, hun diploma van de Master Physician Assistant (MPA). In 2020 begonnen, konden zij de titel Master of Science (MSc) vanaf die dag achter hun naam zetten.

Annelies Achterberg
16 maart 2023
506657 De nieuwe lichting Physician Assistants, in maart 2023 afgestudeerd aan de Master Physician Assistant bij de HAN.