HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

De Match

“Het voelt niet als werk; ik krijg er energie van”

Hoe vind je uit als student wat jou ligt? En welke organisatie bij jou past? Studenten en bedrijven komen op veel manieren samen. Lees hoe de match tussen student Mert Rustuoglu, die Social Work studeert, en FC Social Work in Nijmegen tot stand kwam.

HAN Redactie
28 januari 2022
355278 Headerafbeelding de match, goal, bal gescoord.
Kennisbank

Slim schoon sociaal op het menu

Studenten in onderwijs meenemen in slimme, schone en sociale onderwerpen. Hoe doe je dat? Er zijn tal van mogelijkheden, daar werken we hard aan bij de HAN. Veel onderwijsmateriaal voor docenten is nu samengebracht en te gebruiken.

HAN Redactie
27 januari 2022
372424 voorbeeld van de libguide voor Slim Schoon Sociaal in het onderwijs
De HAN als veilige studeer- en werkomgeving

Het CvB over grensoverschrijdend gedrag

Vorige week ging er na de uitzending van BOOS een schokgolf door Nederland toen bleek dat er sprake is van structureel grensoverschrijdend gedrag bij 'The Voice of Holland'. De vele reacties die de uitzending losmaakt tonen dat we te maken hebben met een maatschappelijk probleem.

HAN Redactie
26 januari 2022
348223 Vier internationale studenten lopen door de gang
Lerarenopleidingen

Studievereniging Fabulinus bestaat 10 jaar!

SV Fabulinus viert dit studiejaar hun 10-jarige bestaan. Dat willen zij vieren met leden, vrienden van de vereniging en HAN-genoten. Het hele jaar door worden er ter ere van het 10-jarige bestaan activiteiten georganiseerd. Met name tijdens de periode van 13 t/m 29 mei staan er vol op, zowel open als besloten, feestelijkheden en activiteiten op de planning.

HAN Redactie
25 januari 2022
Telefoons internationaal
Oud-studenten vertellen

Jouw toekomst als pedagoog

In welke beroepen kom je later terecht als je de voltijdopleiding Pedagogiek hebt gevolgd? Afgelopen online open dag vertelden oud-studenten Vivian, Anne-Marinde, Suzanne, Melle en Marijn over hun loopbaan. Zij werken in verschillende organisaties, maar wel allemaal met kinderen, jongeren en hun ouders.

Marielouise Hagen
25 januari 2022
237752 jongen in park die hand van ouder vasthoudt
Wacht niet langer!

Start in februari met de Pabo

Starten met de Pabo? Dan hoef je niet tot september te wachten. HAN Pabo in Arnhem biedt als één van de weinige Pabo’s in Nederland een februaristart. De klas die in februari 2022 gaat starten is al bijna vol, dus wees er snel bij als het lesgeven aan kinderen je al langere tijd trekt!

Toke Goseling
25 januari 2022
235917 Studenten HAN Pabo Arnhem zitten bij elkaar en lachen tijdens het studeren.
Onderzoeksrapport

Skillspaspoort oplossing voor ‘vrij reizen’ over de arbeidsmarkt?

In het onderzoeksproject ‘Vrij reizen over de Nederlandse arbeidsmarkt: randvoorwaarden voor een succesvol skillspaspoort’ is onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van het skillspaspoort. Dit is een (digitaal) instrument voor het bijhouden van competenties, simpel gezegd. Maar het ontwikkelen en implementeren ervan is een complexe opgave, zo blijkt uit het onderzoeksrapport.

HAN Redactie
24 januari 2022
collega's in gesprek op kantoor
Tekort aan personeel

Sneller omscholen via FastSwitch

Wil jij je gaan omscholen? Dan denk je er ook vast over na welk beroep bij je past, hoe lang de opleiding duurt en hoe je de overstap maakt zonder verlies van inkomen. Het verkorte omscholingsprogramma FastSwitch biedt uitkomst: je hebt meteen een baan in de zorg, techniek of IT en volgt tegelijk een persoonlijk leerprogramma.

HAN Redactie
24 januari 2022
31578 vier studenten in de klas
Je ogen uitkijken

Succesvolle week van de Toetsbekwaamheid

Eind november organiseerde het Landelijk Netwerk Toetsbekwaamheid de week van de Toetsbekwaamheid. In totaal deden bijna 1.000 mensen (uit het hbo, mbo en vanuit universiteiten) mee aan de verschillende workshops.

HAN Redactie
24 januari 2022
356088 Je ogen uitkijken
Q-highschool

Leerlingen leren 3D tekenen en printen

Leerlingen van de Q-highschool hebben eind dit jaar het FABlab op de HAN bezocht waar geavanceerde 3D-printers staan. Ze leerden hoe ze ondermeer de 3D-printer instellen en hoeveel vulling ze hun ontwerp geven. Tot slot maakten ze hun eigen ontwerp.

HAN Redactie
21 januari 2022
33532 elektrotechniek elektro lab 3d printer wellplates