HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Praktijkverbeterproject Deeltijd Social Work

Cliënten als mystery guest naar de sportschool

“Je inschrijven bij de sportclub of dansschool. Voor sommige mensen is dat een hele stap om te doen”, vertelt Jolanda Chung. Voor haar praktijkverbeterproject bij de deeltijdopleiding Social Work wonnen 2 cliënten als mystery guest informatie in. “Ze waren verbaasd hoe goed ze werden ontvangen.”

HAN Redactie
19 juli 2022
426583 Tekeningen van het afstudeeronderzoek van Jolanda Chung, deeltijd social work student.
Overheidsexperiment van start

Toelatingstoetsen voor de Pabo mogen later

Goed nieuws voor aankomende Pabo-studenten die toelatingstoetsen moeten maken! Vanaf studiejaar 2022-2023 mag je ook beginnen met de Pabo als je als je vóór de start van de opleiding ten minste 1 toets per vak hebt gedaan, maar deze nog niet hebt gehaald. Waarom deze verandering? De overheid wil de Pabo toegankelijker maken. Daarom start op 1 september 2022 dit experiment.

HAN Redactie
18 juli 2022
33098 Juf en kinderen met Ipad
Verpleegkunde samen met Embedded Systems

Beter leren reanimeren met babypop Marina

Marina. Zo heet de babypop die studenten Verpleegkunde aan de HAN moet gaan helpen bij de reanimatielessen. Het is een pop met allerlei sensoren die medische handelingen meet. De modellen die nu op de markt zijn, werken niet goed of zijn te duur, stelt de HAN. Samen met studenten van onder meer Embedded Systems Engineering en Industrieel Product Ontwerpen wordt daar verandering ingebracht.

HAN Redactie
14 juli 2022
362354 Reanimatiebaby Health 4 studenten Powerlab IPKW
Degree Ceremony

Diploma-uitreiking Master Engineering Systems met 29 afgestudeerden

Vrijdag 8 juli 2022 verwelkomde de HAN Master Engineering Systems 29 afgestudeerden op de feestelijke Degree Ceremony. Afgestudeerden uit 5 verschillende landen en hun gasten beleefden een feestelijke middag.

HAN Redactie
14 juli 2022
426581 Friday July 8th 2022 the Master Engineering Systems welcomed 29 graduates at the Degree Ceremony. A proud moment.
Energie besparen

HAN past temperatuur in gebouwen aan

Onze energierekening stijgt, we willen minder Russisch gas gebruiken en we willen klimaatverandering tegengaan. Daarom adviseert het kabinet om meer en sneller energie te besparen. De HAN past de temperatuur in haar gebouwen vanaf de zomervakantie dan ook aan.

HAN Redactie
14 juli 2022
426349 Nieuwsbericht HAN past temperatuur in haar gebouwen aan
Oefenen, oefenen, oefenen

Leren in de virtuele praktijk

The Simulation Crew uit Nijmegen maakt al jaren simulaties waarin je iets kunt leren. De laatste jaren maken ze vooral simulaties in VR.

HAN Redactie
14 juli 2022
406997 Meisje met 3dbril op. Als beeld bij ixpod
Welkom

Opening nieuwe studiejaar en HAN Parade

Op donderdag 25 augustus starten we het nieuwe studiejaar met de Opening van het Studiejaar 2022-2023, de uitreiking van de HAN Prijs en de HAN Parade.

HAN Redactie
14 juli 2022
419712 Nieuwsbericht Opening Studiejaar en HAN Parade 2022
Afstudeeronderzoek

Met hart voor de zaak een 10 halen

Tanja van Grinsven is Specialist Leren met ict en volgde de afgelopen jaren de opleiding Communicatie en Multimedia Design aan de Academie IT en Mediadesign van de HAN. Eind juni sloot ze de opleiding af met een tien voor haar afstudeeronderzoek.

HAN Redactie
13 juli 2022
243284 Portret Tanja van Grinsven onderzoeker leren met ict
Digitale inclusie

Wat betekent ict voor het (speciaal) onderwijs?

Niet iedereen kan meekomen in de digitale wereld. Ergotherapeut bij de onderwijsspecialisten in Arnhem, Dennis Arnold, vroeg studenten van onder meer de opleidingen Ergotherapie, Diëtetiek, Pedagogiek en Pabo om te onderzoeken wat er verstaan wordt onder digitale inclusie.

HAN Redactie
07 juli 2022
30404 Drie studenten werken op laptop

Studenten koken voor mensen met slikproblemen

Studenten van de opleiding Voeding & Diëtetiek hebben onlangs een kookworkshop georganiseerd voor studenten Logopedie. De workshop is gericht op mensen met slikproblemen, ook wel dysfagie genoemd. Een mooie samenwerking tussen 2 opleidingen!

HAN Redactie
07 juli 2022
422997 Logopedie VenD, workshop consistentie keuken