HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Lectoraat Technologie voor Gezondheid

Helpende Hand: Duurzame inzet van warme zorgtechnologie en optimaal samenwerken met verwanten

HAN Redactie
22 september 2023
294558 familie, man en zoon met verstandelijke beperking - Nico Hoeijmans
ZonMw-parel

Prijs voor succesvol verbinden van kennis rondom gezinnen met multiproblemen

Er is veel actuele ervaringskennis, praktijkkennis en wetenschappelijke kennis beschikbaar over gezinnen met meervoudige en complexe problemen. Maar hoe vertaal je dit naar opleidingen in het hoger onderwijs? En hoe zorg je dat dit aansluit bij en aanvullend is op het bestaande onderwijsaanbod? Het project 'De handen in één voor multiprobleem' pakte dit succesvol aan. Hiervoor ontving het project vandaag een ZonMw-parel.

HAN Redactie
21 september 2023
237751 groep volwassenen die elkaars hand kruiselings vasthouden
Promotieonderzoek naar de sociale omgeving van kinderen

“Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet”

Het versterken van relaties met betekenisvolle mensen om kinderen heen, kan hun leven verbeteren. Warme relaties met anderen zijn namelijk belangrijk voor een positieve ontwikkeling en hebben een beschermend karakter voor het opgroeien met de uitdagingen van de huidige samenleving. Wij noemen dit ook wel de sociale omgeving waarin kinderen opgroeien. Er is nog veel onbekend over hoe kinderen de sociale omgeving waarin zij opgroeien zelf zien, ervaren en willen vormgeven. Daarom start promovenda Eva Onstenk een promotieonderzoek naar dit thema.

HAN Redactie
20 september 2023
533990 promotieonderzoek eva onstenk
Academie Educatie

Nieuwe Masters of Education!

13 september was het zover: 7 afgestudeerden kwamen naar de uitreiking om hun Master of Education in ontvangst te nemen. Dit waren 4 studenten van de Master Leraar Nederlands (zie header) en 3 van Leraar Algemene Economie.

HAN Redactie
20 september 2023
559778 Groepsfoto met de afgestudeerden van Master Leraar Nederlands op de uitreiking 13 september 2023
Etalage van Smart Industries

Verkenning naar broedplaats voor slimme technologieën

De HAN heeft op het gebied van de maakindustrie een stuk of 15 labs en werkplaatsen. Om deze in kaart te brengen, beter met elkaar te laten samenwerken en naar buiten toe te etaleren, is het project iXperium Smart Industry opgericht.

HAN Redactie
20 september 2023
372455 Samenwerken is belangrijk in een innovatie ecosysteem.
Energietransitie

Student Elektrotechniek hielp Tennet met beter voorspellen van spanningsknelpunten bij windparken

Windparken op zee moeten een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie. Maar wind is een grillige energiebron, waardoor netbeheerder TenneT voor nieuwe uitdagingen staat. Eén van die uitdagingen is het beter voorspellen van spanningsknelpunten. HAN-student Dimas Lenting deed daar onderzoek naar, zodat ook toekomstige generaties altijd kunnen vertrouwen op stroom uit het stopcontact.

HAN Redactie
19 september 2023
237144 SEE, windmolen kop
Werken=leren=innoveren

HAN-lectoraten en partners bundelen krachten in landelijk onderzoeks- en innovatieprogramma

Hoe maak je de maakindustrie meer smart? Werken=leren=innoveren! De HAN (lectoraten van de academies Ontwikkeling & Organisatie èn Engineering & Automotive), Hogeschool Saxion, Universiteit Twente, TNO en vele andere partners gaan in 2024 aan de slag met een grootschalig landelijk onderzoeks- en innovatieprogramma naar het ontwikkelen en benutten van vakmensen voor een mensgerichte industrie. Ontdek meer over dit programma: Skills@Scale.

HAN Redactie
19 september 2023
33999 smart industry deeltijd fabriek
Podcast - HAN Changemakers

Supermarktsafari’s voor een betere gezondheid

Ongezond eten heeft allerlei negatieve gevolgen. Het kan leiden tot diabetes en andere chronische ziektes. Een gezond dieet is dan ook van belang, maar hoe stimuleer je dat? Om daar achter te komen, duiken onze podcastmakers de supermarkt in.

HAN Redactie
19 september 2023
132433 presentatie groente en fruit op tafel
Aardbeving Marokko

Academie Educatie steunt het onderwijs in het rampgebied

Marokko is getroffen door een verschrikkelijke ramp met grote gevolgen. De Academie Educatie werkt al sinds 2007 intensief samen met onderwijsinstellingen in het rampgebied in de vorm van uitwisselingen. Er heersen veel zorgen en vragen bij onze studenten en medewerkers. Hoe kan jij helpen?

HAN Redactie
15 september 2023
559566 Marokkaanse vlag
Van leraar naar coach

Stage lopen in een andere onderwijswereld

In september 2022 stapt Tessa Wolbeer over de drempel van gebouw Linde van het Montessori College in Nijmegen. Linde is de unit voor leerlingen die kiezen voor Agora-onderwijs. De onderwijsvorm is compleet nieuw voor Tessa. De match blijkt perfect.

HAN Redactie
15 september 2023
405017 Jongen wijst op poster met docent achter hem voor de fotoshoot van Leerlab bij Citadel