Emma Bleumink, afgestudeerd Bouwkundige   Junior designer: "Op termijn wil ik graag doorgroeien naar lead engineer"

1395a562-0cfd-11ee-a617-02565807075b links emma bleumink en eveline peters in hun werkomgeving bij iv-industrie

Nadat Emma Bleumink haar studie Bouwkunde aan de HAN in februari had afgerond, wist ze niet precies welke master ze wilde doen. "Er kwam al snel een bericht van het bedrijf Iv-Industrie waar ik als 3e-jaars stage had gelopen; of ik interesse had om bij hen te werken."

Emma Bleumink (24) is enkele maanden junior designer bij het bedrijf Iv-Industrie  in Arnhem. "Ik maak de bouwtechnische tekening voor de bouw van een fabriek." Salesmanager Eveline Peters licht de werkzaamheden bij Iv-Industrie toe: "Wij zijn een ingenieursbureau dat van a tot z bouwtekeningen levert om fabrieken op het gebied van food, pharma, chemie en tankterminals nieuw te bouwen of uit te breiden. Emma tekent de buitenkant van het gebouw, onze andere afdelingen maken de tekeningen van de binnenkant."

Eveline Peters, salesmanager, en Emma Bleumink, junior designer bij Iv-Industrie
Eveline Peters, staand en Emma Bleumink van Iv-Industrie. Foto: Gerard Burgers
Bekijk volledige infographic

Duurzame uitstraling

Tijdens de opleiding Bouwkunde aan de HAN maakte Emma Bleumink kennis met het tekenprogramma Revit, dat ze ook voor haar werk gebruikt. "Het was fijn, dat ik de basis al kende. Daarentegen is de wet- en regelgeving van de industrie volledig nieuw. Bij Bouwkunde krijg je vooral veel info over woning- en utiliteitsbouw. Hier in de praktijk leer ik veel over industrie. Laatst werkte ik aan een bouwtekening voor een bedrijf dat asbest verwerkt, zodat het onschadelijk wordt. Dat pand moet een duurzame uitstraling krijgen. Dan mag ik daar binnen de wet- en regelgeving mijn creativiteit op los laten."

Van stage naar fulltimebaan

Hoewel de junior designer het bedrijf Iv-Industrie dus al kende van haar stage, is er fulltime werken wel wat anders. "Het is leuk! Ik leer elke dag ontzettend veel. Soms ga ik mee met de lead engineer, die het gesprek met de klant voert. Het lijkt me leuk om op termijn door te groeien naar die functie."

Doorgroeien

"Dat is precies waarom ze zo goed bij ons bedrijf past," zegt Eveline Peters. "Emma laat zien dat ze zich verder wil ontwikkelen. Dat kan hier zeker, want de Iv-Groep waaronder Iv-Industrie valt, telt 900 fte. Er zijn dus volop doorgroeimogelijkheden. Bovendien heb je als lead engineer sociale vaardigheden nodig, die ik nu al bij Emma zie."


Bron: TechGelderland i.s.m. HAN / Academie Built Environment
Fotografie: Gerard Burgers