School Council ATBC Vice-voorzitter van de Academieraad: 'Meer psychologische hulp voor internationale studenten'

453749 Life Sciences-student Sofia Gonzalez is studentlid van de Academieraad van de Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie

Sofia Aparicio González (22) zit in het derde jaar van de studie Life Sciences. Ze komt uit Panama en besloot in het buitenland te studeren. ''Eigenlijk wilde ik naar Australië, maar in het jaar dat ik wilde starten, werd het land getroffen door bosbranden en daarna gooide covid-19 roet in het eten.

Sofia besloot naar Nederland te gaan, dankzij haar tante in Amsterdam. Die vertelde dat de hogescholen hier goed staan aangeschreven. Bovendien kon Sofia hier kiezen uit een heleboel specialisaties binnen de life sciences. Dus koos ze Nijmegen. “Ik had al een major in Biomedisch research én dit was een heel praktische opleiding. Dat sprak me aan.” Op dit moment specialiseert ze zich in huid en huidziektes. "Mensen kennen de impact niet als er iets mis is met de huid. Ik ga de ziektes en de impact die ze hebben op mensen onderzoeken. Ik wil mensen met een huidziekte graag helpen.”

Lees het hele interview

Heb je interesse in de Academieraad of wil je je aanmelden als lid, stuur dan een mail aan Academieraad.atbc@han.nl