Laat je inspireren Verhalen van alumni: Bas Hetjes

35010 Detailfoto meetapparatuur

Wij zijn trots op onze alumni. Waar komen ze na hun opleiding terecht? En waarom hebben ze bepaalde beslissingen gemaakt? Deze week vertelt Bas wat zijn masteropleiding heeft opgeleverd op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

Bas Hetjes ging na zijn master Automotive Systems aan de slag bij de HAN. Hij werkt nu als onderzoeker voor HAN Automotive Research in Arnhem én als docent in de masteropleiding. Zijn voornaamste focus ligt op intelligente mobiliteit. Denk aan intelligent en coöperatief transport, autonoom rijden en slimme voertuigen. Bas geeft advies en onderzoekt ontwikkelingen en nieuwe innovaties.

Keuzeproces

Na zijn vwo koos hij om hbo automotive aan de Fontys te gaan studeren. Bas: “Ik vond de universitaire bachelor te theoretisch en weinig praktijkgericht. Het toegepaste onderwijs op hbo vond ik erg waardevol.”

 Hij wist vrij snel dat hij zich nog verder wilde ontwikkelen en verdiepen in het vakgebied. Bas vertelt: “Al tijdens het afstuderen had ik de beslissing genomen om door te leren en zocht ik naar een vervolgopleiding.” Docenten van de opleiding gaven hem tips en adviezen. “Ik zocht specifiek naar opleiding waarbij theorie en praktijk goed met elkaar verweven zijn. Een docent verwees me naar de masteropleidingen bij de HAN. Na een kennismakingsgesprek was mijn keuze snel gemaakt.”

Toegevoegde waarde

Samenwerken met professionals in het werkveld ervaart Bas als een sterke meerwaarde. “De nieuwste ontwikkelingen en kennis worden gelijk met je gedeeld.” Daarnaast kan je meer door de toegepaste wetenschap. “Je leert zowel de theoretische als de praktische kant van zaken. Je hebt dus niet alleen de nodige kennis in huis, maar je kan ook hands-on werken.”

Je wordt multidisciplinair opgeleid. Je leert denken in een groter geheel en begrijpt wat er gebeurt.

Tijdens de master ontwikkel je je ook als een echte young professional. Bas: “Ook persoonlijk heb ik me verder ontwikkeld en ben ik sterker in mijn schoenen gaan staan. En het was een hele leuke tijd met mijn medestudenten, waarvan een deel nu collega’s zijn. Dat is helemaal fantastisch!”

Voorlopig zit Bas helemaal op zijn plek om zich verder te ontwikkelen: “Ons vakgebied verandert snel en wij veranderen mee. Ik leer elke dag en dat is het mooie aan dit werk!”

 

Ben je geïnspireerd geraakt door het verhaal van Bas? Lees meer over de masteropleiding of kom langs op een open avond!