studenten in lounge ruimte

Master Mind

"Blijven leren is de rode draad in mijn leven"

Meer dan de helft van onze masterstudenten legt wekelijks een behoorlijke afstand af om colleges te volgen. Zij kozen voor een van de unieke masteropleidingen bij de HAN, waarvoor je wel naar Arnhem of Nijmegen móét komen. In de rubriek Master Mind vertellen studenten waarom. Deze keer: Yara Kikken.

HAN Redactie
371001 beeld voor han rubriek master mind - verhalen van masterstudenten
Kansen(on)gelijkheid

Eerlijk onderwijs: wat is dat?

De plek waar je wieg staat bepaalt te vaak je sociaaleconomische status. Niet voor even, maar een leven lang. De oplossing? Eerlijk onderwijs! Maar: wat is eerlijk? Promovenda Marijke van Vijfeijken schreef er met andere experts een boek over.

HAN Redactie
30415 Drie studenten werken op laptop
Promotie-onderzoek

Minder administratieve rompslomp in de zorg door één slim systeem

De lasten binnen de zorg zijn tegenwoordig zwaar. Dat is voor niemand nieuws. Dat een groot deel van die lasten administratief zijn, is dat misschien wel.

HAN Redactie
367081 Handen werken aan een laptop, stethoscoop
13 januari 2022

Interview Alliander: “De energietransitie is een extreem ingrijpende verbouwing”

Het werk van een netbeheerder in de energietransitie is – op zijn zachtst gezegd – uitdagend. Alliander speelt een belangrijke rol in een systeem vol nieuwe technologieën en marktmogelijkheden, en werkt daarbij nauw samen met andere partijen. “Het hele ecosysteem moet in beweging komen."

SEECE
371918 De vlag van Alliander wappert voor een gebouw. Seece
Embedded Systems

Air hockey voorbeeld vrij project minor Embedded Vision Design & Machine Learning

Op de HAN heb je altijd de keuze tussen veel interessante projecten, maar het is nog leuker om je eigen project te bedenken. Dat kan bijvoorbeeld bij de HAN-minor Embedded Vision Design and Machine Learning.

Erik Rijpstra
370552 Studenten Embedded Systems Engineering aan de slag met hun Air hockey project voor de minor Embedded Vision Design and Machine Learning
Corine en Robin

Zo moeder, zo dochter

Tot nu toe liepen ze elkaar nog nooit tegen het lijf, op school. Terwijl ze wél in hetzelfde gebouw actief zijn: moeder Corine (49) en dochter Robin Janssen (18). De een als student, de ander als businesscoach. Tipgevers onder mekaar.

HAN Redactie
367559 Coverfoto / headerfoto zo vader zo zoon, 3 paar schoenen naast elkaar
Nieuwe EU wetgeving

Verplicht rapporteren over duurzaamheid: een vloek of een zegen?

Lekker relaxed het nieuwe jaar in? Niet voor veel bedrijven, die vanaf 2023 verplicht van de EU moeten gaan rapporteren over hun activiteiten op het gebied van klimaat en samenleving. Wat deze CSRD-richtlijn betekent? Stress! Want hoe rapporteer je daarover? Maar ook, wie laat je dat doen?

HAN Redactie
298664 Foto van windmolens voor factsheet Stichting Wiek II ihkv onderzoeksproject minor Circulaire Economie S2 2020-2021.
Boost voor het focusgebied

Fair Health op de springplank van het nieuwe jaar

Ze heeft zin in het komende jaar, met nieuwe kansen en uitdagingen voor Fair Health. Programmamanager Lisbeth Verharen over de aanscherping van de naam, de nieuwe themalijnen en de manier waarop Fair Health aansluit bij het koersbeeld van de HAN. “Dit betekent een boost voor het focusgebied.”

HAN Redactie
Health vrouw man diversiteit focus zwaartepunt HAN
De onderzoekers van de HAN

Jos Sanders

Wie zijn de onderzoekers van de HAN? In deze editie: Jos Sanders, lector bij het lectoraat Leren tijdens de Beroepsloopbaan.

HAN Redactie
354287 Coverbeeld vrouw met loep, onderzoekers van de HAN (NH)
Promotie-onderzoek

Sociaal werkers gaan stress tijdens agressiesituaties te lijf

Sociaal werkers krijgen regelmatig te maken met zowel fysieke als verbale agressiesituaties in de uitvoering van hun werk. Logisch dat ze hierop getraind worden. Maar wat blijft er van die aangeleerde vaardigheden over, als je onder hoogspanning staat tijdens een dreigende situatie?

HAN Redactie
367063 Vrouw maakt ruzie met andere vrouw