studenten in lounge ruimte

Praktijkgericht onderzoek

Interventie duurzame inzetbaarheid van schoonmakers van de HAN

Hoe je onderzoek doet naar het voorkomen van rug-, schouder- en nekklachten bij mensen die werkzaam zijn in de schoonmaakbranche? Een kwestie van dicht op de doelgroep zitten, in co-creatie een interventie ontwikkelen en… vroeg je wekker zetten.

HAN Redactie
421411 Sfeerbeeld poppen moeder kind met stofzuiger
Dubbelinterview

Data om van te leren

Onze wereld wordt steeds digitaler. Data science speelt daarin een steeds belangrijkere rol: datagedreven werken is niet meer weg te denken. Denk aan de arts, die in geval van nood heel snel bij patiëntgegevens moet kunnen. "De rem mag er af."

HAN Redactie
417942 Academie IT en Mediadesign. Portretfoto Stijn Hoppenbrouwers en Astrid Hoge.
Master Mind

"Een investering voor het leven”

Jade van Rheenen, research analist bij het Erasmus MC, leerde tijdens haar werk haar vriend Mickey kennen. Enthousiast vertelde hij over zijn master Molecular Life Sciences. Over een paar maanden sluit ook Jade deze HAN-master, op een haar na cum laude, af. "Bijna alles is meteen toepasbaar."

HAN Redactie
371001 beeld voor han rubriek master mind - verhalen van masterstudenten
Het kan zo makkelijk zijn

Koude techniek in warme zorg

Donderdag 22 juni was er tijdens Technology Talks een levendig gesprek over de inzet van AI oftwel kunstmatige intelligentie in zorg, welzijn, sport en onderwijs. Met 60 deelnemers in de zaal en 35 deelnemers online was deze hybride bijeenkomst een inspirerende en activerende bijeenkomst.

HAN Redactie
109998 man met vr bril kijkt omhoog
Symposium volwaardig leren en werken met autisme

Collega of student met autisme: het kan gewoon

Niet alleen meedoen, maar er ook écht bij horen. Op de werkvloer en in het onderwijs. Dat is waar deelnemers van het symposium ‘Volwaardig leren en werken met autisme’ het vandaag over hebben. Een middag vol emotionele ervaringsverhalen en inspirerende workshops.

HAN Redactie
420660 Symposium Lectoraat Volwaardig leven met autisme, juni 2022 sfeerbeeld.
RIBW AVV en HAN verbinden onderwijs, onderzoek en werkveld

Meer impact door uniek onderzoeksprogramma

De praktijk verbeter je samen mét de cliënt. Dit is een van de conclusies van onderzoeksprogramma ‘Samen werken aan duurzaam herstel’. Een unieke samenwerking van onderwijs, onderzoek en praktijk tussen RIBW Arnhem en Veluwe Vallei en de HAN.

HAN Redactie
28692 student luistert in les
TKI-onderzoek

HyGear en HAN onderzoeken waterstofzuivering

HyGear en de HAN slaan de handen ineen om de productie van groene waterstof te verbeteren. In een TKI-project werken ze aan een zuiver en betaalbaar eindresultaat. “We bereiden ons voor op de toekomst; we denken dat de norm voor waterstof gaat veranderen.”

SEECE
362337 Leon Bunthof bij scherm H2lab Waterstoflab IPKW
Nieuwe lectoraatperiode organisatie zorg en dienstverlening

Vanuit een stevige basis verder bouwen

Het Lectoraat Organisatie van Zorg en Dienstverlening staat aan het begin van een nieuwe periode. Een goed moment om plannen te delen. Lector Miranda Laurant: “Voor partners in de regio willen we dé partij zijn om samen te onderzoeken hoe we de gezondheidszorg anders en beter kunnen organiseren.”

HAN Redactie
109958 manager leidt een zakelijke bijeenkomst met collega's en medische professionals
Verslag inspiratiebijeenkomst Pedagogiek

Ervaringsdeskundigen maken het verschil

De waarde van het samenwerken met ervaringsdeskundigen in het pedagogisch werkveld wordt steeds meer gezien. Maar hoe doe je dat nu goed? Dat bespreken studenten, docenten, onderzoekers, professionals én ervaringsdeskundigen tijdens een inspiratiebijeenkomst op de HAN.

HAN Redactie
267410 videostill HAN investeert in Ervaringsdeskundigheid
Energieopslag

Waterstoftrailer HyMatters is klaar voor de markt

HyMatters onthulde een systeem voor decentrale waterstofproductie en energieopslag, na jaren onderzoek en ontwikkeling. Via dit project kreeg de HAN een unieke inkijk in de wereld van een waterstof-startup.

SEECE
416668 Waterstoftrailer uit het project Cyrus Smith, waarin decentrale waterstofopslag wordt ontwikkeld.