studenten in lounge ruimte

Afscheid Associate Lector Gerda Geerdink

Terugblik op 30 jaar onderwijs en onderzoek

Associate lector Gerda Geerdink nam op 17 september afscheid van de HAN. We blikken met haar terug op ruim 30 jaar onderwijs en onderzoek: van een magere 0,1 FTE als eindredacteur van het hogeschoolblad tot meer dan fulltime als associate lector Kwaliteiten van Lerarenopleiders.

HAN Redactie
lectoraat kwaliteiten van lerarenopleiders gerda geerdink
Alumnivereniging Civiele Techniek en Bouwkunde

Aedificat slaat een waardevolle brug

Tijdens de studie Civiele Techniek en Bouwkunde op de HAN bouwen studenten onderling een waardevol netwerk op, maar na het afstuderen verdwijnen veel contacten. Alumnivereniging Aedificat slaat de brug tussen ex-studenten en het werkende leven.

HAN Redactie
321958 Stationsfoto als beeldmerk van alumnivereniging Aedificat
Aan het woord

Coosje Hammink, promovendus Architecture in Health

Coosje Hammink is docent en onderzoeker bij het Lectoraat Architecture in Health van de Academie Built Environment. In 2018 startte zij haar promotie-onderzoek aan de TU Eindhoven. De titel van het onderzoek: Smart Building Interventions to Stimulate Healthy Behaviour for Older Adults with Dementia.

HAN Redactie
317920 Coosje Hammink voor doorzichtige balustrade in R26
HAN Open Digital Horizons

Multidisciplinair samenwerken om onderwijs te innoveren

Sandra ter Horst, teamcoördinator Ondersteuning Onderwijs, Onderzoek en Innovatie binnen Services, is lid van het kernteam voor het multidisciplinaire team ondersteuning leren en werken met ict. Dit team heeft afgelopen periode ondersteuning gegeven aan medewerkers en studenten bij het online onderwijs en de inzet van ict in leren en werken bij de HAN.

Justine van den Berg
Telefoons internationaal
Turbo-injectie van HAN-stagiairs

Zo leid je die experts op waar straks behoefte aan is

Oud genoeg om te weten wie je bent. Jong genoeg om door te willen leren. Onder die vlag blikken we terug én vooruit in dit jaar waarin de HAN 25 jaar bestaat. Juist ook met partners in het werkveld voor wie hetzelfde geldt. Deze keer: Dennis Kolfertz, Manager Engineering bij MTEE.

HAN Redactie
317263 Een headerfoto van Dennis Kolfertz, in de reeks interviews HAN 25 jaar. Geplaatst door HB.
Aan het woord

Mark ter Horst kijkt terug op Ad Gebouwgebonden Installatietechniek

Mark ter Horst (23) is engineer bij Rensa Ventilatie & Verwarming in Doetinchem. In augustus 2019 begon hij met de -toen nieuwe- deeltijdopleiding Ad Gebouwgebonden Installatietechniek. In juli 2021 ontving hij met zijn klas, ook als eerste het diploma. Mark blikt terug en kijkt vooruit.

HAN Redactie
316988 Mark ter Horst tekent zijn certificaat Gebouwgebonden Installatietechniek
Regiobeeld Focus op Frailty

Onderzoek naar passende zorg regio Beuningen

Hoe ziet de sociale en gezondheidssituatie van bewoners van Beuningen er uit? Wat is passende zorg voor méér ouderen? Onderzoekers van de HAN stelden met burgers en professionals het ‘’Regiobeeld Focus op Frailty’’ op. Partners in zorg- en welzijn gebruiken dit voor ontwikkeling van passende zorg.

HAN Redactie
109995 ouderen die deelnemen aan groepsactiviteiten
Samenwerken voor sporttalent

Met de voeten in de topsport-klei

Oud genoeg om te weten wie je bent. Jong genoeg om door te willen leren. Onder die vlag blikken we terug én vooruit in dit jaar waarin de HAN 25 jaar bestaat. Juist ook met partners in het werkveld voor wie hetzelfde geldt. Dit keer: Gudo Kramer, directeur van Topsport Gelderland.

HAN Redactie
313949 Een header voor het artikel waarin Gudo Kramer wordt geinterviewd. Geplaatst door HB.
Geef jonge mantelzorgers een gezicht

Over samenwerken en impact maken

‘‘Toen wij hoorden dat een meisje van 5 jaar boodschappen moest doen en een ‘kookdag’ had, dachten wij: dit bestaat toch niet! Ik speelde op die leeftijd met Barbies!’’ 1 op de 4 mensen tussen 4 en 24 jaar is ‘jonge mantelzorger’.

HAN Redactie
312886 oudere en jongere persoon handen vasthouden close (NH)
“We willen vrouwen en kinderen een stem geven”

Langdurige pleegzorg als alternatief voor adoptie: werkt het?

“Er is nog weinig bekend over het verloop van een langdurige pleegplaatsing”, zegt projectleider Mieke Spek. Tijd voor een onderzoek naar langdurige pleegzorg als alternatief voor adoptie. Daarom is het onderzoeksproject ‘Afstand in Verbondenheid’ gestart.

Marleen de Roo
282512 Afstand in verbondenheid, project Mieke Spek