studenten in lounge ruimte

Systeemintegratie

“Je kunt gas-, warmte- en elektriciteitsnetwerken niet los van elkaar zien”

Voor een succesvolle energietransitie moeten technologieën en energiedragers slim met elkaar gecombineerd worden. Systeemintegratie is dan ook een belangrijk element in de projecten van SEECE.

SEECE
471230 Ballard Asare Bediako geeft les aan Enexis-medewerkers bij HAN Watts
Reflectie op Harmen Hidding

Zelfmanagement en eigen regie: weer leren leven

Zoals uit het verhaal van Harmen Hidding blijkt komen tijdens de revalidatie van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) pittige vragen aan bod: kan ik mijn leven weer oppakken en zo goed mogelijk meedoen?

HAN Redactie
153950 Ton Satink docent onderzoeker ergotherapie neurorevalidatie
Lectoraat Neurorevalidatie

“Probeer niet te worden wie je was”

Wat is dat eigenlijk: ‘je leven weer oppakken’ en ‘zo goed mogelijk meedoen’? Vragen over betekenisvol leven en de zin van het leven dringen zich op tijdens de revalidatie van mensen met NAH. Die vragen stonden ook ineens centraal in het leven van Harmen Hidding (45).

HAN Redactie
413192 Ergotherapie, Janine Kaa, ergotherapeut, revalidatiezorg grz
Uitreiking oorkonde door het ministerie van VWS

‘HAN-Leerwerktraject in de zorg voor statushouders’ is Koploper

Op 16 maart is het Leerwerktraject in de Zorg door het ministerie van VWS uitgeroepen tot Koploper. De HAN werkt samen met de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF om statushouders te begeleiden en te ondersteunen bij het vinden van een baan in de zorg.

HAN Redactie
508118 Groepsfoto bij de Landelijke Koploperbijeenkomst 2023, uitreiking oorkonde voor Leerwerktraject in de zorg voor statushouders
Cursorisch onderwijs geeft je verdieping

Cursist aan het woord: Jacob Schouten

Jacob Schouten werkt bij Wensink Automotive. Na 10 jaar als bedrijfswagentechnicus te hebben gewerkt zocht hij naar meer verdieping en ontwikkeling. Dit vond hij in de basiscursus Auto Elektronica en daarop volgend de cursussen Auto Elektronica en Elektriciteit in Elektrische en Hybride Voertuigen.

HAN Redactie
503366 Post-hbo cursist Jacob Schouten in de werkplaats van zijn werkgever waar hij de kennis van basis cursus Autotechniek toepast.
Motiverende gespreksvoering

Cursist aan het woord: Marjolein Bense

Marjolein Bense (39) is diëtist in Ziekenhuis Gelderse Vallei en heeft de basiscursus Motiverende Gespreksvoering gevolgd. ‘Ik wilde graag meer handvatten krijgen zodat ik mensen beter kan motiveren naar gezonder gedrag. Wat je leert tijdens de scholing is heel breed inzetbaar in de praktijk.’

HAN Redactie
306801 HBO studenten houden projectoverleg met laptop buiten bij de kantine van groenewoudseweg
Mondzorgkunde 50 jaar

“Dankzij een buitenlandervaring een bredere kijk op het vak”

4e jaarsstudent Mondzorgkunde Iris Klijn heeft altijd gezegd dat ze graag een deel van haar studie in het buitenland wil doen. De minor ‘Mondgezond en gedrag 0-18 jaar’ biedt haar die kans. Ze reist binnenkort met een medestudent af naar Zuid-Amerika.

HAN Redactie
505769 Iris Klein. student Mondzorgkunde met een wereldbol en een knuffel van een lama in haar hand.
Een opleiding met toekomstperspectief

Maak positieve impact met Elektrotechniek

Werken in de energiesector is enorm veelzijdig en geeft je mooie kansen tijdens én na je studie. Bovendien kun je er een bijdrage leveren aan de energietransitie die op dit moment in volle gang is.

SEECE
472719 Afstudeerstudent Bianca in het hoogspanningslab van Qirion waar zij haar eindopdracht uitvoerde.
Leven Lang Ontwikkelen

Adinda Diekstra verbindt met een groeiend cursusaanbod het werkveld met de HAN

Programmamanager Adinda Diekstra heeft grote plannen met het cursusaanbod van de Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie (ATBC) van de HAN. “We willen dat studenten - en later werkenden - zich hun hele leven met ons verbonden blijven voelen.”

Pim Muller
499069 Adinda Diekstra is coördinator cursusonderwijs van Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie.
Energiezuinige gekoelde fietskar

Duurzaam transport op de campus met de Coolbike

Hoe kunnen goederenstromen op de campus Heijendaal schoner, duurzamer, innovatiever en veiliger? Dat onderzochten we in Fieldlab Heijendaal, onderdeel van het project Healthy City Lab. In dit artikel leggen de onderzoekers uit hoe de Coolbike werkt en welke inzichten het onderzoek heeft opgeleverd.

HAN Redactie
324606 Nijmegen, Kappitelweg 33, volledig gebouw, straatkant