Expertisecentrum ondernemerschap HAN Centrum voor Ondernemerschap

336431 Banner voor diverse socials Karel Rietdijk en Jelle Som

HAN Centrum voor Ondernemerschap inspireert, informeert en begeleidt HBO-professionals die ondernemendheid en ondernemerschap willen ervaren en daarmee waarde willen creëren voor zichzelf en de maatschappij in de vorm van een eigen onderneming!

Wat bieden we? Inspireren, informeren en begeleiden bij jouw toekomstig ondernemerschap

JOUW SPRINGPLANK NAAR SUCCESVOL ONDERNEMEN!

We organiseren inspirerende ondernemerschapsevents, verzorgen een startersprogramma waardoor je business een boost krijgt, we bieden startersbegeleiding op maat en hulp bij het verkrijgen van financiering voor je bedrijf. Wij kunnen je indien nodig ook van dienst zijn bij het  combineren van je onderneming en je studie, bij het stage lopen of afstuderen op je eigen bedrijf of bij de aanvraag van een HBO Take-off subsidieaanvraag. We hebben een groot in- en extern netwerk van verschillende expertises die we met alle plezier inzetten bij de start of groei van jouw eigen bedrijf. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt! We nodigen je van harte uit voor een persoonlijk gesprek. We maken graag kennis met jou én met jouw ondernemersdroom!

Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes? Volg ons op Social media:

Droom jij van een eigen bedrijf? Of ben je net gestart? Of heb je een idee en wil je dit met ons nader verkennen? HAN CvO helpt je graag verder: wij zijn dé springplank naar succesvol ondernemen! We inspireren, informeren én begeleiden bij jouw toekomstig ondernemerschap!

Ik ben ondernemer
Heb jij een briljant business-idee, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je al gestart en zoek je n…
Ik wil ondernemen
Wil je ontdekken of ondernemen iets voor jou is? Ben je nieuwsgierig naar wat het voor jou kan betekenen, maar…
Ik ben docent
Onze onderwijsprofessionals kijken samen met de vakspecialisten van jouw team naar het curriculum, de wensen, …

Ondernemen na(ast) je studie? Deze studenten doen het!

In deze inspirerende video's vertellen ze over hun onderneming en wat HAN Centrum voor Ondernemerschap daarin heeft betekend.

Wat voor onderneming heb je?En wat is het verschil met een bijbaan?
283924 screenshot voor video ondernemerschap
Gaat ondernemen en studeren goed samen?En wat kan de HAN daarin betekenen?
283923 screenshot voor video ondernemerschap
Is studeren nog leuker als je ondernemer bent?En zit het in je bloed of kun je het leren?
283925 screenshot voor video ondernemerschap
»

“Durf de stap te maken om af te studeren binnen je eigen bedrijf want het komt echt ten goede aan de ontwikkeling van jou en jouw bedrijf. Kies dan zeker voor een businesscoach binnen het Centrum voor Ondernemerschap en geen externe.” 

AGENDA en ACTIVITEITEN

Workshop: START JE BEDRIJF MET SUCCES | 7 februari'23 | 14-17 uur | HAN Arnhem

In deze workshop nemen we je in vogelvlucht mee in de wereld van het ondernemen. Hoe start je een eigen bedrijf? Wat komt daar praktisch bij kijken en welke vaardigheden en kennis heb je daarbij nodig? En hoe voorkom je dat niemand op jouw product of dienst zit te wachten? Dit zijn allemaal vragen die aan bod komen. We zullen jouw ondernemerskennis testen en bepalen wat voor type ondernemer jij zou kunnen zijn.

243885 Student met begeleiders. Centre for creativity. Centrum voor ondernemerschap. Einte Visser, Karel Rietdijk, Max Schalow

Workshop: INSTAGRAM & REELS | 15 februari'23 | 17-18 uur | StartUp Nijmegen

Je hoort overal dat reels helpen om je Instagram te laten groeien. Maar hoe begin je daar nou aan? Waar haal je tijd vandaan om al die video’s te maken en is viral gaan nou echt zo makkelijk? Videocontent is niet meer weg te denken uit elke socialmediastrategie anno nu en in deze workshop duiken we in de wereld van Instagram Reels!

Workshop: ONLINE MARKETING | 7 maart'23 | 15-17 uur | HAN Nijmegen

Strategieën om je bedrijf online te laten groeien! Inspirerende content voor je socials. Goedlopende webshops die vele orders draaien. Je klanten transformeren in ambassadeurs van jouw bedrijf. Het komt allemaal niet aanwaaien natuurlijk. Hoe je de juiste stappen kunt zetten om dit te bereiken, leer je in deze workshop. De onderwerpen die centraal staan in deze workshop, zijn: Back to the basics van de marketing, hoe zit dat ook alweer? Hoe zorg je dat je met een goede social media strategie meer verkoopt dan alleen je bedrijf? Hoe zorg je voor meer klanten? Welke kant- en-klare hulpmiddelen kun je direct inzetten om beter vindbaar te zijn?

336420 promo online socials cvo Tim Aaldering, Willem Neelissen en Jelle Som

Workshop: PITCHEN MET PASSIE | 21 maart'23 | 14-17 uur | HAN Arnhem

Leer je bedrijf overtuigend te presenteren. Investeerder Shawn Harris zei volmondig “ja!” na de pitch van HAN-student Remco Hoftijzer in het programma Dragons’ Den. Zij stapte daarna met een flinke investering in in zijn robotbedrijf. Wil jij je bedrijf net zo overtuigend leren presenteren? Er zijn vele momenten waarop het handig is een goede pitch paraat te hebben. Maar hoe bereik je maximaal effect? Bijvoorbeeld om een opdracht binnen te halen, een wedstrijd te winnen of een financier te overtuigen?

296564 Fokko Bakker en Remco Hofijzer poseren met hun robotpak

Workshop: HELP! HOE PLAN IK MIJN WERK? | 4 april'23 | 15-17 uur | HAN Arnhem

Deze workshop gaat over plannen, organiseren en timemanagement. Hoe ga ik efficiënt met mijn tijd om? Meer focus en regie op jouw planning! Wil jij beter inzicht in taken en acties, een overzicht van jouw planning en focus op de groei van jouw onderneming? Kom dan naar deze workshop en ontvang gratis handvatten waarmee je ter plekke direct aan de slag gaat.

Student met begeleider 4. Centre for creativity. Centrum voor ondernemerschap. Joey Fennema, Karel Rietdijk

Workshop: BOVENAAN IN GOOGLE! | 18 april'23 | 15-17 uur | HAN Nijmegen

SEO voor starters (Search Engine Optimization). Vindbaarheid is van levensbelang in de huidige markt. Hoe veelbelovend je business ook is, als je potentiële klant je niet weet te vinden, ben je niet “in business”. Met welke strategie krijg je meer invloed op de traffic op jouw website, nieuwe leads en meer omzet? Er komt veel bij kijken om hoog in de Google resultaten te komen. Slim geschreven websiteteksten zijn van groot belang. Ook de juiste timing speelt een rol. Maar de algoritmes veranderen voortdurend. Wil jij leren hoe je jouw online zichtbaarheid vergroot?

Maak kennis met onze starters

Ludo Jacobs - STUDENTVOORSTUDENT

Onze oud-student van de minor Onderneem de Zakenreis! won met zijn bedrijf Studentvoorstudent de HAN-pitchprijs! Studentvoorstudent is een bijlesplatform dat studenten die bijles willen, matcht met geschikte tutors.

Logo van Studentvoorstudent

Joey Fennema - FENITAS

Joey heeft dankzij het Centrum voor Ondernemerschap de mogelijkheid gekregen om af te studeren in zijn eigen bedrijf Fenitas. Fenitas is een webshop in natuurlijke kleurstoffen die je een gezonde levensstijl biedt waar je plezier in hebt. Een levensstijl met kleurrijke smoothies, Instagram-waardige salades en vegan-ijs waar je je vingers bij aflikt.

Logo van Fenitas

Remco Hoftijzer - THOLIN ROBOTS

Remco Hoftijzer, 3e jaars HAN-student Electrotechniek, deed zondag 7 juni mee aan het populaire tv-programma Dragens Den en sleepte € 100.000 binnen! Einte Visser, businesscoach van HAN CvO was degene die Remco tipte om zich aan te melden voor het programma Dragons Den.

Logo van Tholin Robots

Chingiskhan Kazakhstan and Max Schalow - BONDI

Chingiskhan Kazakhstan and Max Schalow are working on bringing sustainable shared micromobility to the Dutch cities. Bondi has started as a project in a startup class at HAN, which started to grow with the help of lecturers and fellow students. €2,500 starters voucher allowed to purchase the first test product to show people how basic concept works. The entrepreneurs have received coaching from the HAN CvO-team in improving their startup and receiving the Gelderland Valoriseert loan. With the above-mentioned gathered skillset and funding, Chingiskhan and Max were able to build their product, gather the team, and establish valuable relations with the government and companies.

Logo van Bondi

Marco Brienissen - BASE LIFESTYLE

Marco Brienissen (oud-HAN-student Sport, Gezondheid en Management) klopte in 2018 bij ons aan bij voor meer informatie over hoe hij zijn studie beter kon combineren met zijn eigen bedrijf. Hij is zeer positief over de Top Ondernemers Regeling (TOR) en wat het hem heeft opgeleverd.

Logo van BASE lifestyle

Roel Bleumer - VOLTA

Roel Bleumer, oud-student Werktuigbouwkunde op de HAN is een goede bekende van het CvO. Hij voltooide de minor Ondernemen (vond hierin zijn eerst klant), heeft startersbegeleiding gehad en een voucher van Gelderland Valoriseert! Ook kon Roel afstuderen binnen de HAN op het ontwikkelen van een mobiele energievoorziening op zonne-energie in zijn eigen onderneming VOLTA Energy. Begin 2020 wist Roel tijdens het TV-programma Dragons' Dan Shawn Harris te overtuigen om geld te investeren in zijn bedrijf! Het gaat hem en zijn broer Luc zeer voor de wind.

Volta Energy logo

Tim Aaldering - TEXTTIM

Tim Aaldering ontmoette als maatschappelijk werker veel mensen met verschillende achtergronden en verhalen. Opvallend was dat bij de meerderheid van de mensen eenzaamheid een rol speelt. Met dit idee is hij de minor Onderneem de Zakenreis! gaan volgen en ontstond het bedrijf TextTim.nl. Tim wil graag anderen inspireren om belangrijke mensen in zijn of haar omgeving te steunen door een persoonlijk en uniek (houten gegraveerd) cadeau te geven. Met zijn enthousiasme en ondernemersgeest weet hij jonge student-ondernemers zeer te inspireren voor het ondernemerschap.

Logo van Text tim

Jim Plaum - WALLL & TOCOMFY

Tijdens de minor Onderneem de Zakenreis! heeft Jim Plaum een duidelijk pad uit kunnen stippelen over de stappen die hij wilde zetten. Toch is er in twee jaar tijd een hoop veranderd. Jim en Nina (compagnon en ex-HAN student) helpen bedrijven online zichtbaar te zijn en nemen daarbij zo veel mogelijk uit handen. Naast deze online activiteiten hebben ze ook een poster webshop, namelijk Wallll.com. In hun gezellige kantoor in Grave bieden zij ook flexwerkplekken aan en is het een broedplaats voor jonge ondernemers die laagdrempelig gebruik kunnen maken van een werkplek. De community Tocomfy.nl van mensen zorgt voor een groter netwerk, mogelijkheden om elkaar te helpen en van elkaar te leren.

Logo van Tocomfy

Judith Weening - HELLO LITTLE YOU

Judith Weening Bargboer (Communicatie-student aan de Chr Hogeschool in Ede) volgde bij ons de minor Onderneem de Zakenreis! en zette de beste pitch neer tijdens het slotevent! Vanuit geborgenheid en passie heeft zij haar bedrijf Hello Liitle You opgezet. Maar ook de zorg voor haar producten en oog voor de medemens, maakte haar tot unanieme winnaar. Neem snel een kijkje in de shop want alles is met zoveel aandacht en liefde gemaakt. Dat zie je aan álles!

Hello Little You logo

Sterre Hegeraat en Lara Kasbergen - FASHION HUNTERS

Sterre Hegeraat en Lara Kasbergen volgden beiden de minor Onderneem de Zakenreis! en maakten hun droom werkelijkheid met Fashion Hunters. Naast de webshop met eigen handgemaakte leren tassen, organiseren ze ook pop-up stores.

Logo van Fashion Hunters

Harm Giesen- ABSOLUTE CYCLING

Bij de ontwikkeling van de fietscomputer, waarbij je op een innovatieve manier uiterst nauwkeurig kunt navigeren, heeft Harm ook advies, begeleiding en (financiële) hulp gehad van het Centrum voor Ondernemerschap en vanuit Gelderland Valoriseert! Ook heeft Harm een succesvolle crowdfunding opgezet waardoor het product op de markt komt.

Logo van Absolute Cycling

Jorg Rijkschroef - SIT & HEAT

Sit & Heat is een energiezuinige stoelverwarming voor buiten, in de vorm van een kussen. Sit & Heat is ontstaan vanuit het probleem van de huidige terrasverwarmers die onnodig veel energie en geld kosten. Oprichter en HAN-Alumnus Jorg Rijkschroef ontdekte uiteindelijk dat een simpele oplossing de beste is: verwarmde kussens. In 2009 is Jorg begonnen met het uitwerken van zijn idee. Nadat het eerste prototype is ontworpen, heeft Sit & Heat veel stappen gezet. Inmiddels zijn zowel in Nederland als in Europa de verwarmde kussen te verkrijgen, zowel voor de horeca, sports en thuis. Sit & Heat heeft verschillende prijzen gewonnen en ondersteuning gekregen van verschillende organisaties.

Sit & Heat logo

Over onsOnze visie en missie

Wij zien onze afdeling als de springplank naar succesvol ondernemen voor alle studentondernemers op de HAN. Het CvO is de broedplaats, een virtuele en fysieke plek om ondernemerschap te ervaren en/of te laten groeien. 

De maatschappij is op vele fronten in transitie en dit vraagt om nieuwe businessmodellen en innovaties. Ook de arbeidsmarkt verandert en de maatschappij vraagt daardoor in toenemende mate om ondernemende vaardigheden en ondernemerschap.

Onze missie is om studenten te inspireren en informeren over ondernemerschap, en om hen op te leiden en te begeleiden in hun ondernemerschap. Daarmee creëren we een extra/nieuw beroepsperspectief en voegen we maatschappelijke waarde toe. Wij zijn gedreven om het verschil te maken binnen hun beroepsprofessie. 

 

329986 Afdelingsfoto medewerkers Centrum voor Ondernemerschap

Maak kennis met het team

Businesscoaches

Karel Rietdijk

Businesscoach Arnhem | Docent Financiën | karel.rietdijk@han.nl | 06-29023030 |
330745 Profielfoto Karel Rietdijk

Einte Visser

Businesscoach Arnhem | Docent Marketing | einte.visser@han.nl | 06-22809686 |
330744 Profielfoto Einte Visser

Corine Janssen

Businesscoach Arnhem en Nijmegen | corine.janssen@han.nl | 06-21901502 |
330743 Profielfoto Corine Janssen

Communicatie & Events

Mathilde van Wijk

Communicatie- en Eventmanager | Ondernemerschapsonderwijs | mathilde.vanwijk@han.nl | 06-22571160 |
330746 Profielfoto Mathilde van Wijk

Monique Morel

Procescoördinator | Communicatie & Events | monique.morel@han.nl | 06-53532623 |
Monique Morel portretfoto. Centre for creativity. Centrum voor ondernemerschap

Direct contact met het CvO

Stel je vraag aan CvO. We helpen je graag verder.

Bezoekadres

Ruitenberglaan 26

6826 CC Arnhem

9:00 tot 17:00 uur